Διάθεση Βασιλικών Κελιών

Διάθεση Γονιμοποιημένων Βασιλισσών

Διάθεση Αγωνιμοποίητων Βασιλισσών

Τα Χαρακτηριστικά της Κρητικής Μέλισσας

null

Αμυντική Συμπεριφορά

null

Απόλυτη Προσαρμογή στο Περιβάλλον

null

Χαμηλή Σμηνουργία

null

Υψηλή Παραγωγή

null

Αντοχή στις ασθένειες

Σχετικά με εμάς

Έχοντας κρατήσει ντόπιους πληθυσμούς και αποφεύγοντας τις εισαγωγές ,καταλήξαμε όπως ήταν φυσικό, σε πληθυσμούς καλά προσαρμοσμένους στις συνθήκες της Κρήτης, απομεινάρια της μέλισσας της Κρήτης.

Αυτή τη μέλισσα εδώ και 15 χρόνια επιλέγουμε και αναπαράγουμε, απόλυτα εναρμονισμένη με το περιβάλλον του νησιού.

Σε εμάς είναι πλέον ξεκάθαρη η επιλογή της αναπαραγωγής Ντόπιων μελισσών όχι μόνο για λόγους σταθερής παράγωγης και οικονομικών απολαβών αλλά και για λόγους συνείδησης και αισθήματος ευθύνης απέναντι στην μελισσοκομική ιστορία του τόπου μας.

Προγράμματα & Συνεργασίες

null
null
null

Συλλογή Εικόνων

Αποστολή Βασιλικών Κελιών στο χώρο σας με δική μας ευθύνη...

Μεγαλώνοντας
Βασίλισσες...

Αμυντική Συμπεριφορά

Οι μέλισσες είναι απόλυτα ήρεμες, δίχως να τσιμπάνε χωρίς λόγο αφήνοντας τον μελισσοκόμο να δουλέψει απροβλημάτιστα όλες της εποχές του χρόνου.

Απόλυτη Προσαρμογή στο Περιβάλλον

Απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανθοφορίες του νησιού αναπτύσσονται παράλληλα με την πρόοδο των φυτών στο εξωτερικό περιβάλλον (χωράφι) ξεκινώντας νωρίς την άνοιξη και κορυφώνοντας στις καλοκαιρινές ανθοφορίες, πάντα με σιγουριά στην ανάπτυξη του γόνου ο οποίος παρατηρείτε συμπαγής και στην έκταση την οποία χρειάζεται το σμήνος την κάθε εποχή του ετήσιου κύκλου.

Χαμηλή Σμηνουργία

Προσαρμοσμένα στο ξηροθερμικό - ιδιαίτερο περιβάλλον της Κρήτης τα μελίσσια σμηνουργούν σε μικρό ποσοστό και μόνο της χρονιές που η άνοιξη το επιτρέπει ,χωρίς να προβληματίζουν τον μελισσοκόμο με ανεξέλεγκτες καταστάσεις..

Υψηλή Παραγωγή

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ντόπιων μελισσών είναι τα μεγάλα αποθέματα μελιού τα οποία φροντίζει να διατηρεί στα πλαίσια σε όλες της εποχές , σιγουρεύοντας τον εκτρεφόμενο γόνο από την άνοιξη με πλούσια στεφάνια μελιού στης κορυφές των πλαισίων τα οποία γεμίζουν προχωρώντας στο καλοκαίρι. Η μεγάλη τάση αποθήκευσης μελιού συνεχίζεται με της μελιττοφορίες του πεύκου , όπου μετά από αυτό τα σμήνη μπαίνουν στον χειμώνα πάντα με τα πλαίσια γεμάτα μέλι…

Αντοχή στις ασθένειες

Με πολύ υψηλό το ένστικτο της υγιεινής συμπεριφοράς και με τον γόνο στην κατάλληλη έκταση έτσι ώστε να εκτρέφεται πάντα σωστά ,οι ασθένειες του γόνου αποτελούν σπανιότατο φαινόμενο…όσο για την μάστιγα της μελισσοκομίας που ονομάζεται βαρρόα ,επιλέγονται τα ανθεκτικότερα και αυτά που παρουσιάζουν μηχανισμούς αυτοελέγχου του ακάρεως ..